Our social:

16 май 2016 г.

За Misti-то и побългаряването му.

Здравейте сладури,
Нашият отбор Картишоци държи да ви информира редовно за всички нови и не толкова нови хитрини в крафт света. Една такава тема е така наречените папки за лесно отпечатване Misti stamp tool (MISTI Most Incredible Stamp Tool Invented - YouTube).
MISTI Step 1: Position stamp on card stock
Няма да ви говоря много за оригинала, защото не съм го виждала и пипала. Надявам се скоро да видите тук ревю от "колежка", която си го е поръчала.
Аз искам да ви разкажа за моят вариант. Разбира се че е самоделка, направена с моите две леви ръце за 5 минути.
Но да започна от началото.
Преди време дама на име Галина Костова пусна във фейсбук групата Консорциум на Картичкофуриите снимки на нейния, доста по-професионално направен уред. Да си призная, подминах поста без  внимание, защото идея си нямах за какво говорят тези хора.

Дойде обаче време, в което шМи ме просвети и ми разясни най-подробно за какво точно служат тези папки и защо света е луднал по тях. С две думи ( както аз я разбрах):

- при печати на стъпки (които също са много популярни напоследък), когато трябва да отпечатате няколко печата един върху друг без да размествате.
- при прецизно отпечатване със силиконови печати, особено при изчистени картички.
- във всеки един случай, когато искате да сте сигурни, че печатът ви ще се отпечата добре (може да повтаряте колкото е нужно за да постигнете добър отпечатък).
 В нета е пълно с клипчета и съвети как да си направите този полезен уред сами вкъщи.
Ето тук една дама е събрала доста от предложенията на едно място:
 Misti: https://www.pinterest.com/lindagabol/misti/ .

Аз изгледах едно клипче сутринта, записах си да си поръчам магнитни листа и зарязах проекта. Но понеже днес имах път през Мосьо Бриколаж, а идеята да си направя такава папка беше вече загнездена дълбоко в мозъка ми, реших да пробвам дали ще се получи с простичка рамка за снимки. Знаете ги - само стъкло и гръб от шперплат. Купих една за 3,49. И ето какво се получи с нея.

Ясно е, че за 5 минути няма как да постигнем нещо, в което специалисти от крафт индустрията са мислили с месеци. Но пък като нискобюджетно решение върши чудесна работа. Аз лично смятам да продължа да опитвам с негова помощ онези толкова непонятни и трудни за мен CAS картички.
Ако и вие се изкушите да си направите подобен помощник или пък имате оргиналното MISTI, моля пишете ни за да споделите мнение.

Ваша Кат от Картишоците.

1 comments:

Villi каза...

Хм... готино :)
И аз не бях чувала за това мисти - но твоята идея много ми харесва, а е достъпна и е лесно приложима :)
Благодаря :)