Our social:

20 март 2020 г.

Лак за нокти, копчета, фалшиви еnamel dots и много идеи

Ако се разтърсите в гугъл, със сигурност ще намерите много крафт проекти с лакове за нокти. Аз обаче достигнах самостоятелно до няколко, предвид факта, че имам огромно количество лакове за нокти вкъщи. Бяхме се разбрали с мъжа ми общата бройка да не надхвърля 100 (тоест, ако искам нов да изхвърля стар, но как да хвърлиш работещо нещо).
Наскоро, по едно стечение на обстоятелствата (викат му чиста лакомия) се сдобих с 3 коплекта от Лидл. Харесваше ми по един цвят, пък то комплектите вътре с по 7 броя лакове, та имам да си лакирам каквото се сетите с тях....Още повече че са от вида enamel и покриват чудно. Общата бройка с тях надхвърли 160, та си беше време да измисля за какво да ги ползвам преди да са почнали да изчезват тайнствено от кошницата.

Копчета с лак за нокти 

 За най-лесна и приложима считам  идеята за боядисване на копчета. 
Имах цяла торба грозни черни такива (подобна видях наскоро в Джъмбо - за малка сума получаваш прилично голямо пликче с различни по вид и размер, но пък тъмни и скучни цветове копчета) и реших, че е време да ги разкрася. Пробвах различни варианти, но с директно лакиране стават най-добре. Ако ще ги лепите по проекти и сте мързеливи като мен, лакирайте само едната страна. Ако не ви допадне покривността на лака - лесна работа, поръсете с брокат, той никога не е излишен. 

Домашно направени  Enamel Dots

Източник и инструкции
 Цветните лъскави точици са модерни от доста време. Най-добре се получават с Nuvo капки, но ако още не сте се сдобили с това поредно изкушение, то опитайте със силикон и лак. Най-добре работят тези, които се водят enamel full color - стоят си точно като купените точки, имат лъскавина и блясък. Но и брокатните, както и пясъчните лакове имат приложение тук - просто ефектът е различен.  
Най-големия ми проблем е как да отлепвам точките със силикон и как да ги оформям красиво за да приличат на капка, но с малко тренировка се справя човек.


 И както казах, в нета са изписани тонове  идеи с лакове за нокти, така че  може да опитате и вие. Аз боядисах стария калъф на телефона на дъщеря ми.
Използвах техниката marbling.



  Следващото, което ще пробвам този уикенд, са едни цветя от лак и тел. Тях ги видях първо "лайф" на една картичкофурийска среща - показа ги Течето.
Инструкции
  Покрай правенето на мартеници си купих цяло пликче с различни по размер шайби, така че и тях ще боядисам за нов гердан като този:
Източник: Small For Big 
Можете да си направите и тичинки за цветя, но за това в следващата публикация.
Споделете и вашите идеи, с удоволствие ще допълваме.

Поздрави от мен,
Кат от Картишоците 
p.s. и знаете генерала какво казва:  #Стойтесивкъщи