Our social:

28 януари 2014 г.

Уроче: телескопична картичка

Здравейте мили мои сестри ( а защо не и братя) по творчество. 
Днес ще си говорим за това какво се крие под сложното название "телескопична картичка" (telescopic card) . Повод разбира се има - и това е новото предизвикателство, което Петя от блога Мишо-Бохо е задала при Картичкофуриите. Първоначално, виждайки заглавието ми се стори много трудна работа. Отворих линка с урочето, видях че си трябват шаблони и Big shot и реших, че аз не се класирам. После обаче нещо ми просветна - та шМи беше правила миналата година такава кръгла картичка за мъж, която съм запомнила много добре. Изрових я набързо - ето я и нея в цялата и прелест:

Нейната е моряшка, с всички необходими за това аксесоари и символи - от котвата, през кораба и истинския морски възел. Доизкусурена до последните детайли, както само шМи си умее. Аз толкова сложен проект не мога да направя, но реших да опитам да докарам поне формата с подръчни материали.
 Изрязах си три кръгчета, очертавайки ги с различни по размери чаши. После следвах картинките от този урок - снимките достатъчно ясно показват каква е идеята. Украсих кръгчетата с малки печати, после реших да посветя картичката на любовта - така в средния кръг кацнаха моите двама влюбени. Пробих си дупки с кондукторските клещи и сложих по един братс, купен отдавна от книжарницата. Доокрасих със сърчица и камъчета и хоп - ето я и моята телескопична картичка, направена с абсолютно подръчни материали, без сложни машинки и шаблони.  Всъшност беше много приятна направата и и ви съветвам и вие да пробвате и да я покажете тази седмица при Фуриите.


Поздрави от мен
Кат от Картишоците

4 comments:

borianaalex каза...

Страхотно предложение. Браво за публикацията. :)

Petya каза...

И на мен ми се стори първоначално, че ще нещо трудничко, но се оказа доста забавно - е целта всъщност е да се забавлявате и в същото време да творите. Много добро уроче!

Plamnito каза...

Лесно, разбира се! Кати, отново си на ниво и естествена!

Kati каза...

Радвам се че ви допада урочето, ще чакам да ви видя какво ще направите :)