Our social:

25 август 2014 г.

Пазаруването серия 4: Лидл

Здравейте Картишоци!
Цяла седмица заслужено почивах, но ето ме тук и сега – пълна с нови идеи и теми за статии.
Днешната ще е посветена на пазаруването в …..Лидл! Чудите се какво общо имат бакалиите с нашето хоби, но не сте прави. Поне в точката Лидл-Бакалия. Ние днес ще разгледаме друга връзка Лидл – магазин за левче….(книжарница).
Пробвала съм почти всичко от канцеларските материали, които предлагат. Имам си не сполучливи покупки (на първо място спрей-лепилото), но имам и много неша, които за малко пари вършат огромна работа, На първо място в този списък стоят картони и хартии.
  • Цветна хартия

Точно това беше и повода да напиша тази публикация – преди малко мернах, че отново ще ги има в магазина. Ако си нямате син-първокласник едва ли разгръщате трескаво всички брошури, посветени на първия учебен ден, така че може би щяхте да пропуснете и тази. А не бива, защото част от материалите са като за големи ученички от крафт-класа. Та да се върна на цветната хартия.
Това са едни големи скицници ( приблизителен размер, че ме мързи да стана да ги премеря, са 24см /35 см Водят се цветна хартия и ги има в две разновидоности:
картон 270 гр. – 25 броя в най-различни цветове и нюанси (аз го използвам за основи)
Продуктова снимка
тънка хартия – 135 гр. – 50 листчета в същите цветове на картоните.
Продуктова снимка
За цената си (4 лв) са просто перфектни. У нас се размотават още десетина, но това не ми пречи да поискам нови 5 броя.
lidl. 234734
Другото, което си заслужава в Лидл и беше на промоция миналата седмица това са
  • Боите

Водните боички са много добри. Двадесет и четири цвята, плътни, покриват добре, и не се изхабяват бързо. Купувала съм си съшо така акрилни бои (в тубичките не ми харесват), но и страхотни акрилни пасти, които са върха ( сребърна, златна, структурна и тн). Веднъж попаднах на структурни пасти в едни бурканчета – взех си едрата, чудесна е. Но за съжаление беше инцидентно и повече не съм виждала да се продава.
lidl 1. 234409
  • Лепилата

За лепилото спрей ви споменах – не ми допадна.. Но тия малките стик-лепилата  са чудесни ако леипите хартии или салфетки например.
  • Ножици, гилотина, тример

ножиците бяха по 5 броя в комплект и бяха чудни. За гилотината още спорим – факт е, че моята почна да се изхабява, но пък тримера не съм ползвала въобще, така че просто ще я обърна сега откъм неговата страна и ще продължа да я ползвам. Когато беше нова, беше чудна гилотина.
  • Клещи, капзи и тн

като за 10 лв няма как да получиш свястна дупчилка ( колани пробива чудесно, и с дупките по хартията чат пат се справя, но виж слагането на тия капзи (ailets) му идва свръх задача). Но пък капзите в последния комплект бяха върха – с форма на пеперуда, звезда, сърце в синьо, червено, златно и бяло.
  • Пастели

акварелните пастели съшо се водеха от детската серия, но са просто чудесни – имам ги от 2 години и не са мръднали особено.
IMG_5828
Купувала съм си още много неща – най-вече скицници, гел химикалки, тефтери… конци, канап, рафия (бяха от градинарската серия), опаковачна хартия, цветни тикса, сткери, панделки  и тн. Единствения проблем е, че всички тези стоки са инцидентни, не са част от постоянния асортимент на Лидл и се появяват спорадично без ред и логика ( поне не крафтърса такава). По Коледа със сигурност ще има интересни неща, сега покрай първия учебен ден също ще има по нещичко.
И въобще, ако човек има желание, ще намери във всеки магазин по нещичко полезно, което може да се използва за творене. Така че отваряйте си очите и ушите и споделяйте добрите попадения.
Кат от Картишоците

2 comments:

Sophie каза...

И аз съм от феновете на Лидл стоките, а като пуснат нещо за творене и съм първа там. Но..каквото и да съм си вземала от този тип стока, никога не ми се е струвало върха на дизайна. Шарените им хартии изобщо не са ми по вкуса, клещите за айлетс така и не им хванах цаката, а гилотината с тримера така стои в шкафа и прашлясва, защото с нея режа все накриво. Единственото блокче, от което съм доволна, е това с многото цветове хартия, аз имам 50листа 135 грама. Последния път тук имаше акрилни боички и пасти за релеф, но не си взех от тях, купих си само комплект четки. Иначе от Лидл мога да препоръчам с две ръце детските дрешки- ама това е друга тема на разговор. ;)

Kati каза...

Софи, аз съм имала и други добри попадения - блокчета с дизайнерски хартии (особено по коледа), основи и разни дреболии, тиксо и тн. Но определено тези цветните, и особено картоните са ми любими и много използвани.