Our social:

10 ноември 2014 г.

На гости на Стампин ъп! Коледна работилничка

Здравейте!
Нямам търпение да ви споделя, честно казано едвам издържах да стигна до вкъщи, за да ви пиша колко съм впечатлена и развълнувана от събитието, на което бях и нещата, които видях и научих. Забелязах, че напоследък трудно ме грабва каквото и да е, свързано с картичкоправенето- трябва да е нещо наистина ново и оригинално,за да кажа -Уау!
Но ето че денят днес се оказа специален- дотолкова, че отново се почувствах като дете в увеселителен парк.:)

Срещнах Stampin' Up на Креативното изложение, на което бяхме със Снежи и за което ви писах преди време. Там чрез картичка се абонирах да получавам новости по мейл от тях и ето ме днес като гост на едно от техните събирания- Stamping Party както му казват с водеща изключително милата Марион- демонстратор при Stamping' Up Германия. Пристигнах на събитието малко по-рано и успяхме да се запознаем и да си поговорим докато тя довършваше подготовката на масите. Направи ми впечатление колко е организирано и подредено както са и картичките им и разбира се типично по немски. ;)
Предварително се извинявам за снимките, но се оказа, че съм си забравила фотоапарата и се наложи да снимам с полуразбития ми мобилен телефон...



 Всяко местенце си имаше хартиен лист за подложка, прозрачен джоб с необходимите листове за картичките и малко симпатично ръчно изработено от Марион пликче от крафт картон- подаръче за всеки гост, в което се криеше пакетче чай.



В нишата до стената на големи маси бяха изложени картичките и кутийките на момичета от екипа на Stampin´ Up. Някои бяха наистина впечатляващи- например картичката, рисувана с акварели или тази с печат върху кора от дърво.




Не след дълго залата се напълни и всички започнаха да грабят печатите, пънчовете, щанците от кутията на своята маса, за да измайсторят картичката на групата си (всяка маса беше отделна група и си имаше свой модел, после само си разменяхме местата, за да успеем да измайсторим всичко). Честно ви казвам стоях и само гледах все едно съм  попаднала на друга планета. И както бях скептична по отношение на качеството, все пак не познавах марката, останах наистина безкрайно приятно изненадана. Печатите, мастилата, пънчовете- всичко беше някакси по-различно, по-изпипано, по-професионално. Силиконовите печати бяха доста твърди и стабилни и нямаха нищо общо с това, което бях виждала досега, а мастилата големи блокчета с много наситени цветове и като че много гъсти, дори лепкави, дължащо се може би на това, че са пигментни. Дори опаковките на продуктите им за мен бяха нещо ново и нестандартно и по-скоро ми приличаха на кутии за видеокасети или DVD. Да не говорим колко се чудих как се отварят мастилата (на снимката се вижда хитрия механизъм на завъртане), какви са тези големи черни подобни на гъби плоскости по масите (оказа се, че се пръскат със спрей и само потъркваш в тях печатите, за да ги почистиш) или как се работи с огромните пънчове (с копче за заключване-моля за запознатите да не ми се смеят...;) ). 





А ето и нещата, които правихме. Съвсем ново за мен бяха комплектите от няколко печата от изключително качествен силикон, които се комбинираха в една цялостна картина.Тук например използвахме за венеца три броя печати- два за зелени листа, всеки с различно зелено за постигане на светлосянката и един за червените плодчета, като се печаташе в определен ред един върху друг. Елхичките също са от два такива комбиниращи се печата- един зелен за дръвчето и един за лилавата му украса от точки. Кутията е сглобена от две парчета, изрязани със специална щанца на Сизикс. Междудругото разглеждайки каталога вкъщи, забелязах, че Сизикс имат доста продукти- щанци, папки, дори линия Биг шоти, правени специално за Stampin´ Up. 

И като за чудесен финал се оказа, че в найлоновото ми джобче с материали има късметлийска звездичка, която ми донесе една от четирите награди от томболата- комплект силиконови печати и панделка. Нямам търпение да ги изпробвам. 

Това за тази срещичка от мен. Очаквайте със сигурност скоро разказите ми от следващи такива.

Желая ви много вдъхновение и забавление в подготовката за най-светлите празници,
Sophie

7 comments:

Kati каза...

Софи, страхотен разказ, направо ми се прииска да съм там и да поседна на някое столче до теб.

Em каза...

Оххх, защо и аз не съм там... Само седя и точа лиги тука ;) Много ти благодарим за този поглед в едни прзкошен свят!

Гуш
Ем

Stefi каза...

Чудесен разказ, Софи! И аз като теб си мислех, че силиконовите печати са един и същи тип и затова гумените по ми харесват. Благодаря за споделените преживявания!

Ani каза...

Благодаря ти, Джиджи, че ме пренесе в тази атмосфера! Още като започвах преди 4-5 години да се заглеждам по ръчно правените картички в началото бях попаднала точно на такива демонстратори, клипчета и т.н... Толкова много ми бяха харесали нещата, дори се бях свързала и исках да разбера подробности.. Оказа се че трябва някакъв стартов пакет от 100 и нещо долара и май навремето беше само за САЩ, та се набожи да се откажа :( Но знам, че в САЩ са много вървежни точно този тип търговия - с подобен тип "парти" на които се демонстрират качествата на продуктите. Продължавай да споделяш с нас подобни преживявания... Гуш, Ани

Sophie каза...

Ани, да, системата е такава, че нещата се предлагат единствено от демонстратор, а за да станеш такъв, едното условие е да закупиш стартов пакет.Продуктите са наистина страхотни, макар и скъпи поне за мен, но тук хората попълваха листовете с поръчки като луди. Мисля,че нямат право да пращат към чужбина обаче, трябва да проуча...

bejko каза...

Софи,чудесно представяне!Напълно разбираемо е ,че листовете за поръчки се попълват бързо.От показаните от теб ,както и изложените в нишите картички виждам тукашното стиловото отражение-изчистени и семпли.Благодаря ти ,че ме направи част от твоето преживяване,а за следващият път ще чакам покана ,колкото и нахално да звучи ;)

Sophie каза...

Снежи, стилът им много ми допада, но не е задължително да се правят такива неща с техните продукти. Междудругото бях взела няколко мои картички и ги показах на Марион, а тя прави само Clean and Simple, но въпреки това супер много се впечатли... Другия път задължително с мен, ще пиша в нашата групичка! ;)