Our social:

18 януари 2015 г.

Цветни разкази с дигиталните печати на Мо

Време е за неделното ни кафе и първата ми гостенка, която ще ни представи едно от най-шарените дигитални магазинчета. Мисля, че добре знаете кое е мястото където ще ни заведе, защото дори и аз когато се сетя за дигиталните печати на Мо в главата ми се появяват нейните картички. 
Ето въпросите, които зададох на Вили и цветния и разказ:
 1.  Име, лого и връзка към сайта за дигитални печати, който избра да ни представиш...

http://www.mosdigitalpencil.com/

2. Кой е автора на картинките и ако знаеш разкажи ни нещо повече за него?
 Човекът, който се крие зад артистичното название „Mo’s Digital Pencil" или "Дигиталният молив на Мо” е една много симпатична дама на име Маури (Мо) Манинг. По професия тя е илюстратор на детски книжки и може да се каже, че с това е сбъднала детската си мечта. Естествено, всичко това се е случило с цената на много упорство и труд. Голяма част от времето си през тийнейджърските си години, прекарва в самоналожено изучаване на учебници по анатомия и рисуване на кости и мускулни групи. В началото на 1990 г., когато компютрите стават популярни, започва работа в голяма американска компания, ориентирана в сферата на образователния софтуер. Като част от група млади илюстратори, тя е една от първите, които използват компютъра като инструмент за рисуване. След като работи като илюстратор и арт директор в различни софтуерни компании и фирми за компютърни игри, приема предизвикателството да работи на свободната практика. В това време допълва доходите си с изработката на дизайна на детски учебници и детски списания. Благодарение на артистичната си майка, неин постоянен коректив, успява да изгради собствен, уникален стил, разпознаваем дори и от начинаещите в оцветяването. Към момента, Мо Манинг живее в Калифорния с дъщеря си и е един от най-обичаните, световноизвестни дизайнери на дигитални печати и илюстратори.
3. Какви печати се предлагат в  Mo’s Digital Pencil ?
Както споменах и преди малко, стилът на Мо е уникален и разпознаваем, образите й са много динамични, леко нереалистични, създадени с много фантазия. Преувеличавайки отделен елемент в изображението, тя прави цялостния образ някак симпатичен и изпълнен с живот. Например огромните очи на молещото се момиченце от Please,
или неестествено извитите вежди на бебето в Spit Happens, което явно е направило беля…
Печатите, които предлага MDP са изключително разнообразни, може да се намери по нещо за всяка тема. Сайтът е организиран много добре, търсенето е лесно и бързо, а на началната страница са поставени най-новите печати и промоциите. Отделните изображения са групирани по няколко критерия на търсене – според вида на печата (например „Възрастни”), като в повечето категории има и подкатегории в зависимост от пола и възрастта; колекции – тук печатите са групирани според образа, като са представени по няколко печата с едно и също лице (например „Бебето Кай”);
фантазиини образи – тук са поставени ангелите, феите и магьосниците и приказните герои; има отделни групи за децата (също разделени по пол и възраст), за различните култури, за изкуствата, за спортовете, дори и хумористична секция (любимата ми). За мен един от най-ценните критерии е този според темата на печата, например, когато трябва да правя коледна картичка, много лесно намирам категорията „Празници” и в нея подкатегорията „Коледа”. Така всички коледни печати са на екрана ми и аз мога да си избера в зависимост от предпочитанията ми.
 

За съжаление, освен един, единствен, не се предлагат безплатни печати и няма такава секция в сайта.
Освен всичко изложено, в лентата горе има и секция за закупуването на подаръчен ваучер, нещо което дава възможност да зарадваме и свои близки и приятели.

4. Как да се регистрираме в сайта и да си купим печатите ?

Купуването на печат от сайта не изисква задължителна регистрация, това е възможно да стане и с въвеждане на данни за всяка конкретна покупка. Естествено, наличието на регистрация облекчава процедурата и се пропуска досадното въвеждане на едни и същи данни всеки път, при всяка покупка. За да се направи регистрация е необходимо въвеждане на валиден и-мейл адрес, парола, имена и физически адрес на потребителя.
Начинът на плащане е електронен, като може да бъде осъществен с разплащателната система на сайта или със системата за разплащания Пей Пал.
  Веднага след извършване на плащането файлът е достъпен за сваляне директно от сайта. Освен това се получава мейл с потвърждение на плащането (фактура) и допълнителен такъв с линк към мястото за сваляне на печата.
Печатите са във формат .JPG, а към някои от тях има различни екстри – отделни елементи или надписи.
Ето сега се сещам за още едно предимство от наличието на регистрация, това е възможността по всяко време да се влезе в собствения акаунт и да се свали отново (напълно безплатно), отдавна закупен печат. В моят акаунт имам възможност за повторно сваляне на всички печати, закупени от мен в периода от лятото на 2012 година до момента.

5. Има ли места където можем да видим и споделим картичките направени с дигиталните печати на тази марка или да открием още нещо от същия автор?
Места, на което могат да се видят творения с дигиталните печати на Mо’sDP в нета са:

Блогът на Отборът мечта на Мо където за вдъхновение всеки ден се показват картички направени с тези дигитални печати, а веднъж в месеца се организира и "блог-хоп" с награда за коментиращите. (Кали: В изложението си Вили скромно е забравила да спомене, че двама от учасниците в този блог сме ние с нея, ама аз не съм толкова скромна :)

Mo's Challenge е блогът за предизвикателства, където може да участвате, но само с картички с дигиталните печати на Мо

Във Фейсбук има няколко групи:


 Любителите на гумени и силиконови печати, могат да намерят тези на Mо's DP на няколко места:
http://stampingbella.com/shop/index.php?route=product/category&path=18_70

А тук има готови оцветени печати – топери:
http://www.thehobbyhouse.co.uk/die-cut-card-toppers-c46/mo-manning-card-topper-collection-c48
Повече информация за работата на Мо Манинг като илюстратор, може да се намери
в сайта й:


6. Кои е любимият ти печат и любимите ти картички ?


Аз не обичам да оцветявам печат повече от веднъж. Но фактът, че някои съм ги оцветявала по няколко пъти, явно означава, че са ми любими. Ето някои от тях:

Cupcake Thief, оцветявана над 5 пъти още от 2013 г.:
 И от 2014 година:


Другите ми любими са те ей тези двечките - Winter Fairy Halla и Winter Fairy Talva, във варианти от 2012, и 2013 година (всъщност Halla е и първият печат на Мо, който си купих): 
 























И не на последно място, другите ми любимци са тези тримата - Little Elf Finn, Little Elf Mim и Little Elf Pipa. Няма да досаждам да показвам всичко, което съм направила с тях, ето това е последното ми творение, от преди два месеца:

 




Искам да благодаря от все сърце на Вили за разкошното представяне и огромната красота, с която ни заля. Аз също ще споделя с вас две от любимите ми картички с дигиталните печати на Мо (исках да е само една, но не можах да избера). 
А за да бъдат нашите срещи тук още по-интересни бихме искали да споделите с нас вашите любими  картички с тези дигитални печати, знам колко са любими на всички. Може да използвате линкито по-долу за да си направим една шарена галерия с вашите стари и нови проекти за да може всеки дошъл тук да разгледа и тях.

3 comments:

Desire Fourie каза...

Absolutely adorable. Loving the pink and purple.
Hugs
Desíre
{Doing Life – my personal blog}

Kati каза...

Прекрасна, цветна, много полезна и информативна статия сте сътворили вие двете. Изключително ми е приятно да разглеждам такива красоти.

Being shMe каза...

Страхотна статия. Много шарена, много информативна и просто много много красива. Благодаря, дами :)ххх