Our social:

31 януари 2015 г.

She art

Днес във фейсбук групата за Mix media се заговорихме за She art  - що е то и как изглежда. Обещах да дам допълнителни разяснения по темата и ето ме тук, среднощна и полузаспала.
“She art” изкуство, преведно на български според мен трябва да значи нещо като “За нея!” Тя – момичето, жената, майката, приятелката, сестрата, бабата, лелята  - известна, неизвестна, черна, руса или червенокоса. Едно изкуство, което издига по възхитителен начин жената в центъра си заедно с нейните мисли, мечти  и желания.
Но стига толкова лирически отклонения. Нека дам примери за да ви стане ясно, че е много лесно и всеки може да се включи с някое и друго платно по темата.
За мен олицетворение на това течение е ChristyTomlinson. Тя води собствени курсове She art.

Друга моя любимка - Gabrielle Pollacco не само, че е направила подробно клипче как точно да направите такова платно, но  дори ни споделя темплейт на девойката, която краси нейната картина.


Цитатът, който е използвала Габриеле е доста популярен сред феновете на She art , но съм виждала и доста други също добре подбрани.
Love the texture on this she art.  so cute!

Julie Nutting/съвместно с Prima/  има уникално добри печати за точно този жанр.

Mixed Media Collage -- Julie Nutting

Mixed media art.Dreams.........

 

Gorgeous piece of artwork.cute retro-looking girl
.A Summer to Remember print (original or antique version)
Както винаги що се отнася до изкуството на смесените техники, тук правила няма. Можете да използвате дигитален печат, дървен печат ако имате достатъчно голям, може да си нарисувате девойка, или пък да изрежете някоя от книжките на децата. Цитат също не е задължителен, фона и елементите са каквито ви падне – изрезки от стари проекти, боички, спрей-бои, дистрес и тн. Каквото душа иска.
Е, заинтригувах ли ви? Да направим една размяна на мацаници по горната тема?
Кат, вече спяща.