Our social:

15 август 2013 г.

Блог уроци: Приложения на страниците в блогър

Обещах да ви разкажа малко по-подробно за какво може да използвате страничките в блогър.
Едно от най-полезните за мен неща е, че може да направите в блога си отделни раздели. За целта е достатъчно само да зададете етикет ( label) на избраните публикации.
След което отивате на създаване на нова страница в блогър:
и избирате да създадете нова страница "Уеб адрес"
Предварително си отваряте етикета, който искате да стане на нов раздел и копирате адреса, който трябва да изглежда нещо подобно:
http://kakichka.blogspot.com/search/label/Vintage
 На мястото на адреса слагате линка с вашия блог и избрания етикет.

Измисляте си име на страницата, решавате дали да има коментари или не и готово. Всеки път като добавите нова публикация под съответния етикет, тя се показва и в новата страница в блога. Ето как изглежда страницата BG феи с идеи в Картишока.

Второто интересно приложение на страниците в блогър е да направите така наречената карта на блога си ( sitemap), която по същността си представлява нещо като архива на блога ви. 
Направата на карта е особено важна стъпка, да не кажа една от водещите задачи при оптимизирането на даден сайт. Търсачките я използват винаги като отправен ориентир за да сканират дадени страници. Какво представлява една карта за сайт - един съвсем обикновен списък от страниците във Вашия сайт.  Ето как изглежда нашата.
Подробностите как точно да направите и вие за вашия сайт подобна карта ще намерите 
ето в този полезен блог.
 Третото приложение изисква малко повече умения, така че ви давам директен линк на английски, където всичко е описано чудесно. Целта е да си направите така наречения блог-рол или списък с блогове на отделна страница. За справка - страницата Challenges в Картишока.
Толкова за днес. Надявам се да сме били полезни.
Поздрави
Кат от Картишоците

3 comments:

Anatoliy Simeonov каза...

Полезна статия за хората, които използват blogger за създаване на блогове. Идеята с направата на страничка за всеки етикет е много добра. така можете да превърнете етикетите в реални директории, включвайки тези странички в менюто на блога си.
П.П.
Благодаря, че сте казали тези добри думи за моят блог. радвам се, че го намирате за полезен и сте поставили линк към него.
желая успехи на вас и вашите читатели!

Kati каза...

Той наистина е полезен - аз много го харесах.

isstil каза...

Много благодаря за този пост - наистина ми беше много полезен!