Our social:

6 август 2013 г.

Freestyle Design или Картички без стил

Дали ще го наречем Freestyle Design, mixed media или просто нахвърляни картички, това също се брои за един вид стил в картичкоправенето. Или поне така се оправдават такива като мен, които предпочитат да правят картички без ред и подредба, използвайки каквото имат наоколо. Но като всеки стил и този си има определени правила на работа. Ето кратко обобощение на моите: 

* Планирайте предварително цветовата си комбинация... твърде много цветове идват в повече. Най-оптималното решение според мен са 2 до 3 цвята като единия непременно да е на въпреки на останалите (разбирай силно контрастен).
*Изберете си център на картичката. (може да е надпис, цвете, картинка, печат, той  е това, което ще привлича първо вниманието на гледащия картичката)
* Използвайте ръчно правени акценти. Дали ще е цвете или изрязана пеперуда или сърца, пънчета с цветя - това са неща, които можете да си подготвяте предварително и когато ви се доправи подобен вид картичка да вадите кутията и само да редите
 * Изполвайте повтарящи се елементи или мотиви. Две сърца, три сини точки, пет цветенца и тн. Елементите да са подредени на групички. Тук цветенцата, там шепа копченца...айде и малко дантелки, а в ъгъла ще сложим пеперудки за разкош.
* Обикновено този вид картички са асиметрични, неподредени и криви.(особено последното е моя запазена марка)
 * Използвайте печати, които са малки и ситни. Ако искате да ползвате по-голям печат, то тогава го оформете като център на картичката
 * Слагайте надпис.Обикновено шантав и готин. А по липсата на такъв и едно "Честит рожден ден!" върши работа.

 *Като започнете да правите подобна картичка, най-добре е да натрупате определените елементи около основата и започвате.... тука има тука няма... ха отляво ха отдясно... махам слагам и пак махам докато не намерите мястото на всичко по картичката. Другия вариант е - включвате пистолета и лепите както дойде. Ако не ви хареса го изрязвате и слагате на нова картичка

. * И най-важното при този вид картички - не спазвайте горните правила. Измислете си собствени и си ги следвайте стриктно.Забавлението и купона са гарантирани.

Кат от Картишоците