Our social:

25 август 2013 г.

За феновете на стиймпънка

Donna от Bearly Mine Designs е решила да сподели с нас/вас няколко прекрасни дигитални хартии в стил steampunk. На мен тази ми допадна най-много - вече обмислям на какво да я направя в скоро време.

Достатъчно е да кликнете върху снимката за да видите и останалите 5 варианта. После е лесно - кликвате отново върху картинката, която сте си харесали и я записвате чрез Save as ...
Бъдете мили и оставете коментар ако са ви харесали.
За тези от вас, на които това словосъчетание - стийм пънк не им говори особено много, ви предлагам да погледнете ето тази колекция в Pinterest, а съшо  и сайта на Рали от Двете елши ( тя е първата, за която се сещам като кажем стиймпънк в България).


Малкото, което аз самата знам е, че за стила са характерни всякакви такива зъбни колела  и части, съчетани с различни метали, висулки и  часовникарски механизми, материали като мед и месинг, дирижаблите, карти, секстанти, лабораторно оборудване, барометри, телескопи и др.Цветовете на стила са неутрални даже по-скоро мрачни -  например бронзово, ръждиво, кремаво и кафяво. Това позволява да се подчертаят ярките метални и естествени материали. Тук там се среща и тъмночервеното, но по-скоро ще видите  големи количества черно.

2 comments:

Bo каза...

Благодаряяя! :) Не е от моите стилове, поне засега... Но, виж за някоя мъжка картичка като нищо ще свършат добра работа! :)))

Rali каза...

Оооо, Кат, колко мило <3 Благодаря ти за хубавите думи <3 И благодаря за хартийката!
Рали