Our social:

19 август 2013 г.

Пазаруването серия 2: в Железарията

И друг път съм ви споделяла за моята страст към железариите и магазините тип Направи си сам. Винаги намирам какво да си купя от там, което да ми е полезно в картичко-творенето. Знам, че за повечето от вас, които пазарувате в специализирани крафтърски магазини може би моят ентусиазъм звучи смешно, но въпреки това реших да споделя с вас днешните си покупки. Може пък да съм полезна на някого.
Това цветничкото са изолирбани. Нямам точна идея за какво служат в реалния живот (сигурно да изолират нешо си) но аз лично ги харесах заради цвета. Обожавам точно този нюанс на лилавото. Кафявото е хартиено тиксо, взех си различни дебелини. Не ме питайте за какво ще го използвам, нямам идея засега, но може да стане за маски например.

Продължавам с нещо, което стоеше при тиксото и се водеше "лента за поставяне под гипоскартон. Викам си смело - тая хубава мрежичка ще е идеална за шаблон( маска). Оказа се даже по идеална - щото е самозалепваща. Изкуших се и съвсем набързо  я изпробвах.

Стана си прилична картичка, само малко ембосинга ми избяха.
Идва ред на Ц200. Ей тая кофичка за 1,60 ми върши работа за сто неща. Е, предпочитам на Леко, защото тяхната е в шише с тънък накрайник, но няма да го правим сега на въпрос. 

Бял латекс за два лева и нещо. Има няма 1,5 кг. Ако се питате това пък за какво ми е, трябва да ви кажа, че в съчетание с горното ( Ц200) и бебешка пудра става страхотен грунд, който много често използвам. Напомнете ми да ви разкажа някой ден за какви неща.

Канап за мене и за Тони( Точица). Никога не е излишен. Нищо че имам един и половина в нас. 

Различни видове шкурка, гъби за полиране и подобни. Ползвам ги много, за структурните картони, за ацетата и шринка, които се изшкуркват и за разни ефекти. 
 
 
 Ъгломер или както и да се нарича това. За 1,70 само  получавате най-после някой и друг прав ъгъл в картичките ми.... ако се сещам да го използвам де. Но все гледах хората по клипчетата преди да сложат надписа какво мерене мерят - пък го отпечатват на прозрачен лист да видят дали им харесва на това място, пък слагат едно подобно нещо, пък мерят... не като мен фрас фрас и айдееее пак на криво. Дано да се сещам да го използвам само.



На това долното много се изкефих днес. Служи за рязане на кръгове. Смешно нали, за тия дето си имат Биг-шот да пропуснат тая част. Но за такива като мен рязането на правилен кръг си е досадно - то очертаваш по дъното на чаша, пък изрязваш и тн. а сега си имам джаджа тип пергел с ножче, дето върши идеална работа.
 
 Продължавам с познатите ви пръчки силикон. Много качествен и доста евтин.

Взех си и пинцети за фините частички, все се каня и взе забравям, така че днес си взех за компенсация 3 различни вида.

Валяк, който се води за избутване на въздуха при лепене на тапети, но аз сметнах, че идеално би избутвал и въздуха от по-големите ми печати. Освен това и при декупаж върши работа. 

Имаше и други дреболии, къде сполучливи, къде не, като например страхотните халки, на които много се радвах докато не установих, че нямат отваряне. А трудно ще ги използваш за албумчета ако не можеш да пъхнеш листа между тях. Имам си още разни джаджи за правене на релеф - по принцип са за релеф при боядисването май.... взех си и малко от ония разграфени  картончета, които показват цветовете на боите от една гама...  купих си и поредните кутии и сандъчета в които да напъхам ново закупените глупости..... Айде стига толкова, че темата вместо в полезна информация стана като хвалба ;) след пазар в МОЛА. 
С една дума за финал, може да си намерите много полезни неща в железариите, така че не ги подценявайте. Придружавайте милото без да мрънкате, знае ли човек, може нещо да намажете и вие следващия път.

шМи коментира и нахално добавя: Еййй, брей, пазареее. :) Чудесни попадения и със сигурност изключително полезни. Ии, в този дух да споделя и аз какво получих за "странен" подарък - висяща етажерка от плат, закупена само че от италианска железария за  около 4-5 евро.
Е, в стаята няма как да я увися, но едно малко кътче от простора на терасата (точно това, което не се вижда и е закътанко) чудесно я побра. С това ми се реши проблемът с милион и една празни кутийки, кутийчета и прозрачни "ацетатни" опаковки, които мъж ми с досада подмяташе от тук и от там. Моето нещо има 8 отделения и наистина побира много, но разбира се, по-лекички неща. До колкото разбрах, по принцип се увисва в гардероб. Ами, докато не измисля още по-прибран начин за съхранение на всичките си "боклучки" и плюшкински компромати, това нещо върши чудесна работа. Пък, кой знае, днес платнена етажерка, утре собствена крафт-барачка? :)))

Поздрави от Родопите и от последния етаж,

Ние от Картишоците



 

1 comments:

Bo каза...

Полезни неща, няма никакво съмнение! Да ви кажа аз лично вече не подценявам магазинчета и подобни на тях! Навсякъде може да се намери нещо подходящо и супер полезно! ;):)