Our social:

21 март 2015 г.

Малка крафтърка показва фонове с акрилни бои (видео клип).

Ако вече сте започнали да колекционирате акрилни боички, но още не знаете какво да ги правите, ето ви една идея за супер лесен фон за картички.
В оригиналния вариант се използва gelli plate, но тъй като аз още не съм успяла да си забъркам домашно такова чудо, реших да опитам на простичък лист ацетат. Ако имате стъкло, дори ще се получи още по-добре, но аз не се сетих какво да използвам. Пък и помощничката ми е само на 3,5 години и трябваше да избера безопасността преди всичко.





Идеята е простичка - разбърквате със замах и въображение няколко цвята бои върху ацетата и после слагате лист хартия отгоре му, за да "прехвърлите" рисунката си върху лист хартия. Получава се приятно размазано петно.


Ако си подберете правилно цветовете - преливащи или контрастни такива, резултатът е едно абстракно произведение на изкуството. Ние заложихме на лилаво-розовата гама, а по-късно и на едни пролетно свежи цветове, които веднага претворихме в чудна картичка.

Ако така обяснено не ви е станало ясно, то заснехме кратък и разбира се размазан клип, в който Ева обяснява как се правят нещата. Убедете се, че е лесно като детска игра.








 Кат и Ева от Картишоците.

2 comments:

BEARKIS каза...

ГОЛЯЯЯМ кеф! Браво, картишоци!!!

Поли Христова каза...

Абсолютна сладурана!Как да не повярваш ,че е като детска игра.Между другото аз използвам джоб за документи вместо ацетатен лист и също става много добре!