Our social:

1 юли 2015 г.

Честит ни втори рожден ден, Картишочки!

Една година измина и ето, че идва следващия Джулай морнинг. И следващия детски рожден ден.
Миналата година чествахме първи рожден ден на нашето бебе Картишоче. То беше още малко, клатушкащо се  и тепърва набиращо силици. Днес, благодарение на добрите си феи орисници, то е голямо дете, намазано в боички, гесо, мастила и печати, щастливо да пробва всеки ден нови техники и възможности.

Джиджи, ти ни ориса да тръгнем в нова посока – тази на любопитния свят на арт-журналиста. Споделяш с нас толкова много магия, красота, цвят и стил, че запали много от феновете на Картишок да се сдобият с арт-журнали. Страстта, детското любопитство и ръката на художник правят всичкo да изглежда лесно и интересно. Продължавай да ни радваш, информираш и провокираш дори и след като Тумбачко се роди. Ние стискаме палци той да е най-милото, послушно и спящо момченце на света.

Кали, ти донесе в Картишок уникалните  цветни разкази, от които научихме толкова много. Дигиталните печати си намериха място и сред картичките, и сред микс медия творенията ни след твоите увлекателни истории за творбите и авторите им. А уроците за работа с тях са необходими на всеки крафтър, независимо дали е начинаещ или напреднал. Това е област, в която си всепризнат спец, и ние много се радваме, че си сред нас. А комбинацията  от ярки, красиво оцветени дигитални печати и микс медия платно, която се промъкна в блога ти напоследък дава нов поглед върху този жанр и го прави още по-привлекателен.

Софи, твоите ревюта на продукти са толкова нужни и полезни. Знаем, че си заета със сладката Алекс, затова сме ти благодарни, че посвещаваш малкото свободно време на това, да ни научиш на нещо ново. 

Снежи, твоя Rockabillyтласък още пълни нощите ми с цвят и мирис на 50-те години. Благодаря ти за различния поглед и нестандартни идеи, с които ни радваш в Картишок. А домашните ти хитрини са  лъч надежда и сред по-неплатежоспособните ни фенове, че красотата не е в скъпите материали, а в добрите идеи и тяхното реализиране с малко чужда помощ. 

Роси, Бухалче любимо, знам, че тази година не беше най-лека за теб, но ти си важна част от екипа ни и ние те обичаме много. Вярваме, че следващата година ще е твоята – знаеш много неща и ще те чакаме да ги споделиш с нас, любопитните. 

шМи, Умнице такава, ти се вясваш рядко в писмен вид, но за сметка на това винаги качествено. Твоите статии и анализи са обстойни и винаги изчерпателни. Но дори и когато не пишеш, ти си винаги наоколо с добър съвет, мъдра идея, насока за магазинче от където да се снабдим с крафтматериали, с оригинално виждане и шантави проекти. Ти си като пълна делвичка със знания, и въпреки, че засега само лекичко те побутваме насам натам за да се излее по мъничко акъл, знам, че ще дойде момент, във който ще ни засипеш с порой от информация. Ще сме наоколо да го очакваме.

Тези 6 прекрасни дами, и моя скромна милост  - това е  Картишок. Яздим бели коне  и прекосяваме приказни реки и планини, за да намерим най-чудесната история и да ви я разкажем – простичко, достъпно, на чист български. Правим го не за пари, не за  слава, а с една единствена цел – да увлечем колкото се може повече от вас в света на картичките, арт-журналите и микс медия проектите. Предизвикваме ви ежедневно, измисляме ви игри и награди с цел да ви държим будни и нащрек. Така ще е и днес – нали не си мислите, че ще пропуснем? 

Рожденият ден на Картишок ще празнуваме на 04.07 от 11 часа в детски клуб Немирници, Слатина. Чувствайте се поканени. Няма да издавам отсега какво ще правим тогава. Само ще кажа, че тъй като повечето Картишочки от екипа за съжаление са далеч от София, а искам и те да усетят празненството, ще документираме празника.

За тези от вас, които няма да дойдат, а искат да останат в историята на любимия блог, предлагам да подготвите 1 страничка А5, която да отразява вашия начин да ни поздравите и да ни я пратите. Може да е микс медия, може да е картичка, може да е текст – както вие решите. Срокът е до края на юли. Пишете ни на имейла на картишок: kartishoka@gmail.comза подробности. 

И за финал – благодарим на всички, които четат Картишок и помагат за да стане той популярно и интересно място сред българските крафт среди. Винаги се радваме на нови предложения, автори и теми, така че ни пишете, ако имате такива. Очакваме ви в нашите месечни микс медия предизвикателства, както и във фейсбук групата ни. Обещаваме да продължаваме с постоянство и упоритост напред и нагоре. До догодина.

5 comments:

Miss Emerald каза...

Честит рожден ден, Картишочета! Вървете все по-уверено напред и благодаря, че ви има.

Irena Stefanova каза...

Честит рожден ден, вълшебници! Бъдете здрави, обичани и щастливи! Благодаря, че Ви има! Обичам Ви!
Ирена

honey_bunny каза...

Честит рожден ден, Картишоци! Липсва ми обръщение към една от орисниците. ;)
Кат, луда руса главице, продължавай да ръшкаш необозримия свят на Интернет, в частност Пинтерест, и да ни предаваш знанията и вдъхновенията, които черпиш от там. Картишок нямаше да е стъпил толкова здраво на крачетата си, ако си нямаше толкова всеотдайна майка като теб. :) Всичко от картички, през арт журнали до платна ти иде отръки и с огромния си ентусиазъм и лекота на работа успяваш да заразиш и най-заклетия противник на микс медия. <3 Дерзай! :)

Поли Христова каза...

Благодаря ви,момичета за всеотдайността! Бъдете здрави и щастливи и обичани!

Маги каза...

Честит рожден ден, Картишоци!Благодаря ви за всеотдайността! Много интересни и нови неща съм научила от вас! :)