Our social:

14 юли 2015 г.

Travel journal: Как да си направим джобчета в журнала?

Здравейте фенове на Картишок и пътешествията. Подехме със Софи една тема за травел журналите, и понеже е съвсем актуална в летния сезон на пътешествия и почивки, та да ви разкажа и за джобчетата.
Вече се разбрахме, че джобовете за сметка на останалата украса са абсолютно задължителни. Къде иначе ще прибирате изсъхналото стръкче иглика, четирилистната детелина или малкото билетче от кулата на баба Вида?
Предлагам ви три варианта.
Първият доскоро ми беше най-любимия  вариант. Залепваш няколко странички една за друга (и  от двете страни, за да станат по-твърди и да не се нагъват) и после шиеш. При мен тази част със шиенето ми се виждаше твърде сложна, затова предварително си пробих дупки . После беше лесно – игла. шев и кройка и хоп  - готова съм.Не се впечатлявайте от "прекрасния ми шев", толкоз си мога.
IMG_2618IMG_2619
IMG_2617
Вторият вариант е половин джобче – в моя случай направено от дантела.Залепвате със силиконовия пистолет или със подходящо лепило по краищата и отдолу, и джоба е готов да крие тайни. Разбира се може да го направите от плат, дантела, хартия и какво ли още не.
IMG_2636IMG_2638
Третият вариант е просто да залепите едно готово пликче в  тефтера и ето го джоба. Все пак не носете камъни вътре, че няма да може да си затворите бележника.
 IMG_2640IMG_2645
Толкова от мен по дисертацията “Джобчета в арт журнали,”  Сега отивам да спя, че нещо го раздавам доста изморена тази седмица, а е едва първи ден. А вие ако сте правили нещо подобно като горните идеи, или по-добри от тях, пишете ни коментар и ни покажете  вашия  личен опит. Ще се радваме.
Кат