Our social:

19 септември 2013 г.

MICHAEL POWELL

Не помня имена и не робувам на марки. Харесвам нещата на външен вид, особено крафтърските такива. Пазарувам си с кеф както от битака в Илиенци, така и от готините, добре подрени специализирани магазини. Обичам да се гъбаркам с надъхани млади продавачи, които почват с патос да ми обясняват коя е тя Марта Стюард и какво е това вълшебни нещо, наречено пънч. Понякога си купувам печати от ибей на килограм - само гледам да са повече за малко пари, а после ще му мисля за какво точно да ги използвам. НО! Има и любов от пръв поглед.
Една такава моя любов са печатите на Майкъл Повел /MICHAEL POWELL/ . Срещнах някъде негов гоблен с кривите къщурки и зачетох, че имало и печати такива. Сториха ми се доста странни на пръв поглед.
Твърде детайлни, твърде изрисувани. Не си представих как и с какво може да бъде оцветено това. Зимните му печати  - различни, но пак сложни. Красиви като картини.
И все пак, струваха ми се твърде голяма лъжица за моите умения да борява с четката. шМи обаче успя да ме убеди, че е въпрос на дистреси  и мац от тук, мац от там. Повярвай и се сдобих с първите си два печата - единия летен, единия зимен.
Да знаете, не е толкова лесно оцветяването им, но със сигурност ми беше много приятно. Още повече, че в моя случай използвах платно (канава му викам аз) вместо хартия, и се получи ефект на истинска картина.
Разбира се за по-лесната работа допринесе и друга подшушната от шМи покупка - четката с воден резервоар. Много удобно и лесно се работи с нея.

Това е последната ми придобивка - от днес. Чакам го да пристигне с нетърпение.

Харесва ли ви? На мен много.

Лека нощ и приятни сънища ви желая.
Кат от Картишоците.

10 comments:

Plamnito каза...

Kати, типично в твой стил. Страхотни печати и разкошно развитие на проектите ти. Желая ти вдъхновение и устрем на мечтите!

tangenta каза...

Тази публикация ме разсмя и накара да изпитам леко удовлетворение, че не само на мен ми се случва да си купя нещо, което нямам идея, как ще използвам. Имам си един печат от тази серия сигурно от половин година и ... си останах само с намеренията и великите проекти в главата ми. Още не съм се престрашила да го реализирам на картичка. Сега отново ме зачовърка, но май нямам твоя кураж Кати, или пък твоята Шми да ми вдъхне такъв ;))) А при теб е станало като истински акварелен пейзаж - прекрасно!

marieraly каза...

Страхотна картина, много красива. Явно не е съвсем вярно, че не умееш да боравиш с четката. От мен може ли пак един от тъпите въприси: как се използва четката с воден резервоар?

honey_bunny каза...

Много удобно приспособление! Пълниш резервоара с вода. С четката взимаш от медиума, който искаш да използваш - акварелни моливи, дистрес мастила върху акрилно блокче или каквото друго искаш, само да реагира с вода. Колкото повече стискаш резервоара, толкова повече вода излиза през четката и става по-светло и разводнено оцветяването (за лек фон примерно). Колкото по-малко стискаш и даже изобщо да не стискаш (то пак си наморкя четката), толкова по-наситен става цвета. :) Успех!

honey_bunny каза...

Кат, разкошна картина! Добре, че е шМи да ти вдъхва кураж и да те зарибява за разни неща! :P Само ми се правиш, че не си Про с четката - я, гледай колко яко се е получило! <3 Супер статийка! :* И аз ще взема да си купя нещо на Мишо. :D

bejko каза...

Усещам как скоро ще показваш цяла колекция от тези печати:)Чудесна хрумка за основа,много ми хареса!

bejko каза...

Усещам как скоро ще показваш цяла колекция от тези печати:)Чудесна хрумка за основа,много ми хареса!

marieraly каза...

Много благодаря за изчерпателния отговор! Само остава да се сдобия с четка и започвам!

Kati каза...

Абе и вие добре замествате шМи в надъхването, така да знаете. Ей ме на - ровя сега за поредните печати :) и нова четка. Някак си не мога да живея с мисълта, че имам само една :)

Bo каза...

Ех, Кати... Голяма ентусиастка си! :)