Our social:

26 септември 2013 г.

Топъл декупаж или вариация на декупаж

Даааа , сложна техника ще кажете ,то салфетки,лепило,четки, а може и боички да потрябват.И после едно късане и облепяне и пак на ново ,току виж се получи това което искаме.Разбира се направено от майстори резултатът винаги е задоволителен .Правила съм проби и да ви кажа трябва мноооого време и търпение,което в моят случай си е почти непостижимо:)))Ето защо много ми допадна техниката на "топъл декупаж" както си я нарекох,която за първи път видях при Вили .картичките и направени с тази техника са чудесни.Може да се използва за направата както на мотиви така и за основа.Въпрос на фантазия и потребност както обичам да казвам.В няколко стъпки ще се опитам да ви покажа :






Това са необходимите ви материали,наборът от салфетки ми се свежда до тези два мотива в момента,но ще свършат работа.За основа си избрах бял картон за да ми изпъкнат елементите .Каква е самата техника ще видите ето тук.












А аз вече имам тези "дизайнерски хартийки:)












Първите ми попаднали пред очите ,лежащи в/у масата цветни хартии идеално си пасваха с  новонаправената декупирана .Малко панделка,камъчета, пеперудки и етоооо:











От другата основа спретнах едно бързо тагче.

   

Ако съм ви запалила поне малко по тази бърза техника,ще чакам да покажeте вашите проекти.
А сега едно чао и доооооскоро от мен bejko:)



5 comments:

Plamnito каза...

Бях се отказала от тази техника, но пак ще пробвам - видях си грешката, може да успея този път! Благодаря за хубавият урок!

Te4eto каза...

И аз се отказах от точно тази техника. Първите опити бяха супер, обаче така и не запомних с какво фолио (по-точно на коя фирма) бяха. Сега все попадам на неподходящо... затова пък си измислих още по-лесен метод. Лепя салфетката на самозалепваща хартия и резултата е същия.

Te4eto каза...

А пък с двойно лепяща лента ще си е направо хартиено тиксо в желания десен... ама няма да се къса така хубаво като истинското хартиено.

Bo каза...

Страхотно! И аз напоследък действам по подобен начин със салфетки и картон, само дето не е топло! :)

bejko каза...

Виждате ли момичета,че всеки си има някаква вариация на класиката:)С удоволствие ще споделим вашите техники.Все пак идеята ни е да се учим едни от други :)Пламни надявам се скоро да видим нещо от теб с тази техника,Тече аз лично ще опитам по твоят начин и Бо ти ми даваш малка загадка - какво ли ползваш като спояващ елемент?:)Поздрави и на трите ви!