Our social:

14 септември 2013 г.

Огледално изображение на гумен печат и... фон на точки

Здравейте, мили мои! И аз да се разпиша на това уютно местенце...
Искам да ви разкажа за 2 малки хитринки. :)

1. Как да си отпечатаме огледално изображение на гумен печат.
2. Малка хрумка за отпечатване на "дистреснати точки".

Може би вече сте прочели в моя блог, но за тези, които не са попаднали на тази моя публикация, ще бъде ново. :) А и както казва Кат, трябва да се трупа мат'рял и знание за бъдещи начинаещи Kартишоци.

Разполагах с печат на дясно краче. Исках с него да направя бебешка картичка. Можех да се задоволя с едно краче, но някак си много исках да са чифт. :D Да беше digi, лесна работа... :D Тъй като разполагах само с дясното краче, ето как се сдобих и с лявото. :) 


Отпечатах изображението на гумен лист и после върху хартията.



По-добро изображение би се получило, ако вместо гумен лист използвате гумен печат, който има запълнена повърхност - силуетен или някакъв подобен, защото гуменият лист е малко по-мек (а и малко по-абсорбиращ) и отпечатъкът изглежда малко по-"разфокусиран". За мен не беше проблем - този ефект ми вършеше идеална работа за картичката. 
За да се получи еднакво интензивно отпечатано изображение и на оригиналното, и на огледалното изображение, отпечатайте оригиналното веднъж на друга хартия и след това върху проекта си. 
Ето и как изглежда готовата картичка.


Исках да ви дам още малко идейки за този трик. Аз го използвам за:
- отпечатване на букви на кирилица с комплекти печати буквички на латиница (примерно, "Г" е огледално "L", "Я" е огледално "R", сещате се...) - може би най-използваните печати в скромната ми колекция от 15-тина печата. Нямам печати буквички на кирилица, защото последно като гледах бяха само ръкописни/italic, не ми харесват. Да, на Word има хиляди шрифтове, ама как да ги ембосна? 
- отпечатване на огледално изображение, отразяващо се във воден басейн, например - цвете в локва. Скоро мисля да си поиграя с водните боички и да ви покажа какво точно имам предвид. :) Там леко размазания вид на препечатаното изображение би се превърнало в ефект.
Дотук с този фокус.

Now, for my next miracle - малко предистория. :D
Отдавна си мечтаех за печат на големи точки, тип фонов и да е с не съвсем перфектни точки (а бе distressed е пак думата, но се опитвам да избягам от корекомските думи). Бях хвърлила око на този печат на Hero Arts:


Ако не знаете, да ви "светна", че за тази марка доста се плаща, особено за фоновите им печати. А аз не харча много пари по хобито си, поради простата причина, че няма възвращаемост. Както и да е, после попаднах на този печат на Kaisercraft:


Той вече беше точно това, което исках. На всичкото отгоре, на далеч по-поносима цена, но се изчерпа точно под носа ми (докато се наканя да си го взема). Съвсем случайно обърнах внимание на името на печата - bubble wrap. Да, точно това е.


Пук-пук, голяма зарибявка са тия балончета. :D
А ми точно с това си правя "несъвършените точки", ако не съм ги изпукала всичките преди това. Ето едно АТС за мостра. :P 


За фон, texture или за clean & simple (CAS) картички е страхотно попадение. Пробвайте! :)

Айде, хаирлия да е, както се казва, тази моя първа публикация! :D
Дано ви е било интересно и полезно!

Поздравчета и приятни почивни дни!

J I J I.

4 comments:

Didi Georgieva каза...

Еха, кой да предположи ,че от едни пукащи балончета ще излезе такъв прекрасен фон:) Браво! Страхотна хрумка:) Благодаря за урочето! Гуш-гуш.....

Kati каза...

Джиджи, добре дошла официално в екипа :) и дано да порастат по-скоро зъбките на малката за да те четем тук с такива дребни, но свръх полезни хитринки.Това за буквите е чудесна идея, че и аз още нямам печати-букви на БГ...

Анонимен каза...

от няколко дни ви чета и ни мога да спра. Супер ясно и разбираемо обяснявате. Благодаря.

Angel Heart каза...

Аз за печат на точки си мислех за празна опаковка на витамин ц или маи по добре пълна, ама не съм правила че моето мастило е само черно и леко мрачно ми се вижда фона ми да е черен
Ако имаш и други идеи как да си направим фонови печати, много ще се радвам да прочета, понеже съм от тези които използват наи много подръчни материали
Желая ти интересни идеи и приятно маисторене