Our social:

6 октомври 2014 г.

Creativa Zurich

Здравейте, сладури! Стоплихте ми душата с това, че намерихте вчерашната статия полезна. :) Днешната по никакъв начин не е. :D

Точно обратното - доста противопоказна за джоба. Днес ще ви разкажа за Creativa Zurich Hobby & Crafts или "как да олекнем със 100 кинта за час и половина". :D

Много снимки съм ви подготвила, но пък и нещата за гледане бяха доста. За протокола, това са 10тина снимки, които успях да филтрирам от всичките 80, които направи Бебо. :) 

Започвам с цялостната атмосфера - креативна, лежерна и усмихната, с ужасно много народ, който се опитах малко да изолирам от снимките. Имаше много работилнички и места, където демонстрираха материалите.


Дълги дървени щандове със стотици печати на дървено блокче - толкова ретро и уютно ми звучат... :) 


Дори не се спрях да ги заглеждам, защото струват по около 25-30 франка, а от битака си ги взимам за по франк. :) Много пъти ми мина през главата как вече им е минала модата на тези дървенийки, а аз продължавам с носталгия и сантимент да поглеждам към тях, да ги трупам в крафт кътчето си и да им се наслаждавам. Кат, специално за теб съм снимала огромната колекция на La Blanche: 


Днес докато разглеждах гумените печати, попаднах и на тези на Мо (дистрибутор е Penny Black) и си казах "Защо бих дала 12 франка за печат, който в дигитален вариант струва 3-4?", което е малко плашещо. :) Означава, че съм станала диджи стампър. :D 


На шаблоните и папките се спрях за по-дълго. :) Безброй марки, някои от които не бях чувала и виждала никога. Други ми бяха познати, но ме впечатлиха много. Например тези на Cottage Cutz, които в първия момент си казах, че непременно трябва да имам, а после видях цената - бяха по 63 франка парчето. А ми, не, благодаря. :)


Какво ще кажете за този артикул? 


Единствената ми асоциация е нокторезачка. Не знам с какво е привлекателен, освен че е на Тим Холц, а него вече безспорно всички обичаме. <3

Имаше и други хобита. :) Ще ви покажа много малка част от тях, които много ме впечатлиха. Знаете, че сладкарството се нарежда почти винаги редом до скрапбукинга в американските хоби магазини - JoAnn, Michaels, Hobby Lobby, а и някои производители правят материали и за двете хобита, например Martha Stewart. Тази торта на "Алиса в страната на чудесата" ми събра очите. 


Харесаха ми и плетивата и шитите чантички с плюшени играчки.


Имаше и доста бижутерски пособия и мъниста. Знаете за последната ми лудост - пайетките. <3 И не толкова новата ми мания по бухали. :D


Допадна ми и този последен писък на модата и техниката - шевната машина на Brother, която прави апликации по зададено дигитално изображение. :) 


Имаше и 3D принтер, който за пръв път видях в действие. :) Доста сладка машинка, но я снимах на видео, нямам снимка да ви споделя. 

Да не забравя да ви покажа старателния татко, който правеше cupcakes заедно с 4-годишната си дъщеричка на една от работилничките. Щях да се просълзя при вида на този едър мъж с мини шприц в ръка, съсредоточен до зяпнала уста, в опит да направи цветенцата върху кексчето под зоркия поглед на щерка си. :D



Накрая искам да ви покажа предоволната ми и леко гузна физиономия по време на shopping spree-a ми. 


Лудница. :D Това е само част от плячката - хартии на Maja design, блокчета на Maja design и Simple stories и дистрес мастило Mustard seed. Купих си още: washi tape, StazOn (най-накрая!), няколко папки за релеф и малки джунджурийки за декорация. :)

Надявам се да съм ви заразила с добро настроение и крафт еуфория! 
Успешна нова седмица, фурийки!

Поздравчета, 
JIJI.

6 comments:

Unknown каза...

На мен лично ми беше много приятно да чета статията и да се пренеса на едно вълнуващо място, пълно с толкова привлекателни неща ; )) Благодаря за споделените емоции!

Sophie каза...

Честити ти нови придобивки, Джиджи, и много красоти да натвориш с тях! Мога да си представя какво е било и как си се чувствала, същото го изживяхме тук със Снежи. Като в приказния свят беше, обаче...добре че не се отпуснахме много, че и при нас цените са трепач. Та и аз като теб се оглеждам по битаците за съкровища.:) Иначе шевната машина, която си показала, ме разби, за пръв път виждам такава. :)

Unknown каза...

Джиджи,отново ме разби .
Статията ти е много лека и приятна за четене.Така ме развесели с цитатите ти ,,дървенийки''и ,,нокторезачка''!!
Направо нямаш равен.Честити ти нови придобивки и да ги използваш със здраве!!!:-):-):-)

Kati каза...

Джиджи, прочетох те още докато пишеше статията, но досега се оттръсквах от завистта (благородна разбира се), която ме обзе при мисълта за кефа ти. Разбирам обаче чудесно какво е да искаш всичко, а едно упорито гласче в теб да те възпира "това пък за какво ти е сега", "виж колко е скъпо, ще го ползваш само веднъж" и тн. аргументи, за които си знаем, че са верни, но все пак..... Аз в повечето случаи пазарувам доста разумно, особено по-скъпите придобивки, не забравям че това ми е само хоби, сравнимо с книгите и обувките :) ми, но има неща на които не мога да устоя, признавам.

bejko каза...

Джиджи,върна ме в атмосферата на Креатив месе в Мюнхен и както Софи каза изживяването е несравнимо.Олекването със стотачка може да стане още до първите няколко щанда:))),хубавото тук при нас както и при вас са битаците!Аз лично съм голям фен на работилничките които се правят по такива изложения-пък било и само като страничен наблюдател.Благодаря ти ,че ни направи съпричастни с твоите трепети и преживявания в този ден!

Анонимен каза...

Статията не е лоша, но "усмихнатата атмосфера" ме "усмихна" и мен!