Our social:

12 октомври 2014 г.

Време е …за репортаж

Здравейте мили дами, които наминавате през нашето местенце. Знам, че чакате този бърз репортаж, затова няма да се бавя и го почвам тук и сега.
Снимките са малко, защото фотографа беше малко болен и не можеше да се прояви както трябва. Но пък думите надявам се да ви направят съпричастни. 

Картичкофурии

Първо, искам да благодаря специално на Деси от Картичкофурии, която не спира да се труди заIMG_8611 да си имаме наше местенце, блог в който да се срещаме, предизвикваме, учим и творим. Тя си търси помощник за блога на фуриите, така че ако някой от вас има желание да и помага в това трудно начинание, да и пише веднага, тя ще е щастлива. А още повече, че Деси беше и рожденичка вчера, на 11.10, но избра да сподели празника си с нас, щурите картичкофурии, което още веднъж показва колко цени и уважава нашата компания. Благодарим, Деси.
IMG_8613

Присъстващи и отсъстващи

Хубаво е да видиш на едно място толкова дами, за които само си чел  и които асоциираш с картички. Едно е кажеш Виолетово облаче, а друго е то да изгрее на отсрещната маса, при това в комплект с червенокосата красавица Маги от I am a dreamer. Съвсем различно е когато една мила усмивка ти подаде ръка и каже  - аз съм Ели от Lavender Dreams and Butterflyies . Радостта е огромна прегръдките искрени и спонтанни, усмивките неспирни. Имаше и още и още любими лица, които чета и следя редовно – Течето, Злати, Тони, Ем, Shme, Мигито, Деси, Зара, Боряна, Ива, Бо с най-малкия член на Картичкофурийското общество – Теодор, само на 3 месеца. Не мога да изброя всички. Имаше и нови, симпатични лица, които се надявам да станат постоянна част от тези събирания и с които ми беше много приятно да се запозная.
IMG_8618
Факт е че имаше и много отсъстващи и на голяма част от софиянките ще дърпам лично ушите като се видим. И тук няма да изброявам всички, но да знаете няколко броя Марии, Росита, вие сте в списъка!

Работилничките

Другото, което искам да споделя за тази среща е, че лично за мен тя премина малко в страни от картичките. Демонстрациите, които видяхме бяха на цветя, коледна бутилка, използване на акрилни пасти с шаблони, кутии, албуми и други проекти.
IMG_8649
От работилничка Мечтатели ни направиха демонстрация на бутилка с коледна украса - прелест!
IMG_8627IMG_8661кутиярози от хартия
А и неделната работилничка с Кирилка Симеонова и нейните невероятни рози.... пренесе ни в съвсем друг свят.

Може би донякъде и аз съм виновна за бягството от картичките – домъкнах една торба с боички, шаблони и четки (това след като изпих два нурофена и се превъзбудих тотално – имах твърде много енергия за изразходване). Но пък се получи толкова спонтанна мацаница, която Ирена Стефанова превърна в истинска арт страница в моя журнал.
IMG_8686

art12.10

 Мария от Naborsata.com  също беше главна виновница за бързото популяризиране на  акрилните пасти и шпакли, след като демострира какви красоти могат да се създават с тях и едно скромно шаблонче на Тим Холц. И въпреки, че тяхния щанд блестеше с коледни красоти в стандартна форма (мисля всички си тръгнахме с по няколко нови блокчета коледни хартии), то очаквам от тяхния магазин да продължи да ни изненадва приятно с материали за mix media art. Това впрочем ще бъде и темата в Картишок всеки понеделник. Ще се постараем да ви сближим с този вид приключения за да го заобичате и вие така, както ние го харесваме и работим.

В заключение

Срещата беше полезна за да обменим идеи за материали, които използваме, нови техники, магазинчета от които пазаруваме, за да си кажем едно голямо наздраве на вечерята и да споделим гузни усмивки след изядената тортичка. С една дума – приятелско събиране в малко по-широк кръг. Ще го повторим догодина. Надявам се в по-широк кръг.
Поздрави от мен
Кат от Картишоците.

5 comments:

Plamnito каза...

Ядме е, че пропуснах срещата, въпреки че имах основателни причини за това! Но пък ми е хубаво като гледам доволните лица и искрено-щастливи коментари! Кат, ти арт-журнал ли правиш?

Kati каза...

Плами, аз отдавна имам започнат такъв, но не е за показване все още :) Макар че на срещата се престраших и го донесох, което си беше добра идея.

honey_bunny каза...

Е, поне мога да чета за събитията. <3 ;) Кат, незаменима си - фотограф, репортер, хроникьор, блогър и луд картичкоправещ винаги носещ торба с материали! <3 Благодаря за споделените емоции! Мечтая си един ден и аз да бъда част от картичкофурийска среща. :) А за сега тръпна в очакване да ви видя всички "неформално" в мола по Коледа. :P

Stefi каза...

Кати, благодаря ти мила, че ме направи свидетел ( макар и не пряк ) на тази среща. Снимките дават добра представа за всички красоти, които сте майсторили, а за репортажа голямо БЛАГОДАРЯ!

smiles каза...

Един брой Мария беше на гобленарска среща в Асеновград, макар че ти на мен лично и за друго трябва да ми дърпаш ушите...И аз благодаря, защото така успях макар и задочно да видя как е преминала срещата. В мислите си, обаче бях през цялото време с вас, направо ми се искаше да можех да се клонирам...:)