Our social:

23 октомври 2014 г.

Хартиените торти

По повод тортите за рождения ден на дъщеря ми получих доста запитвания по темата. И за по-лесно ще обобщя наличната информация тук.

Най-разпространения вид хартиени торти са от отделни парчета (16 броя), сглобени от цветен картон. Ето една статия по темата, а в нета има още много. Използвания шаблон е един и същ:

http://www.rakhiva.com/data/uploads/gallery/KakSePravi3/shablon%20cake.jpg

В Крокотак също са писали по темата с тортите, а руските сайтове изобилстват от идеи за украси. Не е нужно кой знае какво умение да си направите такава. Пълнежът е по желание Smile

Аз обаче исках да направя торта, която да НЕ изглежда от хартия като гледа човек снимките. Освен това исках да е пълна с плодови шишчета. Това доста усложни процеса, така че се наложи да прибегна до помощта на крафт-магазините и по-конкретно Наборсата.ком

Nesting Boxes - Bare Basics - Circle (S/M/L)

 

Купих си комплект кутии за декорация от здрав крафт картон. Използвах само най-малката и най-голямата, защото иначе нямаше да има разлика между етажите. Боядисах ги с акрилна боя и тук там украсих с дантела. Налепих точки за цвят, и направих розички от филц. Пробих отгоре картона, така че да пъхна свещичка и стандартна украса за торта и ето крайния продукт:

IMG_8429

Двата етажа са залепени един за друг, така че конструкцията е много стабилна.

Ето и другия вариант заедно с рожденичката:

IMG_8289

DSCI0202

Поне на пръв поглед илюзията е добра – тортата си е съвсем истинска….

Ако имате още въпроси, питайте, ще отговарям подробно.

Кат от Картишоците

7 comments:

Силвия каза...

Хартиени торти - моята слабост. Тези на отделните парчета, пак могат да изглеждат като една цяла торта, или аз поне се опитвам да докарам моите торти да изглеждат така, до колкото успявам де :) Тази тема която си пуснала,много ме радва :) Браво,Кат!Много са красиви :)

Unknown каза...

Супер тема и тъкмо на време :)
И аз майсторя една с 30 парчета, голям зор е :)

Plamnito каза...

И аз правих от 30 парчета и се зарекох, че от тук натам ще правя само от готови кръгли кутии... до следващата поръчка на някоя малка сладурана. Няма отърване - важно е получателят да е доволен, защото това е удоволствието от хобито!

Plamnito каза...

Ето, че измина една година и отново сме пред дилемата: торта на парчета или торта от кутии. Да изчакаме отговорът на малката принцеса! Тя ще си каже последната дума!

Ръчна изработка каза...

А някой да ми сподели, каква точно е идеята на тортите от картон?
Слага ли се нещо вътре за хапване или са си кухи кутийки?

Kati каза...

Вътре пълниш с каквото решиш - малки подаръци, лакомства за децата или кой каквото искаш

Анонимен каза...

Здравейте, от къде мога да си купя такъв комплект кутии за декорация от здрав крафт картон.