Our social:

19 юли 2015 г.

Черно и бяло - творчество извън граници

Когато някой ни каже да измайсторим картичка в черно и бяло, всички се сещаме или за сватба, или за траур. Класическата строга комбинация толкова се е наложила в тези две теми, че съзнанието ни просто отказва да ги свърже с друго. Тези цветове са колкото неутрални, толкова и дълбоко смислени. Те са в абсолютен контраст един с друг и олицетворяват за много хора положителните и отрицателните моменти в живота. Бялото е свързано с чистота, истина, божественост, черното се асоциира с 
дистанцираност, тайнственост и страх. 

Но нека избягаме от стандартите и разгледаме заедно примери за по-различните черно-бели хартиени проекти. 















В света на изкуството и дизайна комбинацията черно и бяло е класическа и предпочитана. При нея освен че играе роля елегантността, цел е и насочване на вниманието към контрастта, формите и композицията, без да бъде отвличан погледа с цветове. Ето защо черно-белият вариант често може да ни е в помощ отколкото да ни ограничава.
Затова не се спирайте от налаганите от обществото стереотипи, а се отдайте на изкуството и бъдете креативни.:)

Хубава седмица от мен!
Sophie от Картишоците


4 comments:

Kati каза...

Много добро послание, Софи. И супер разнообразни картички си подбрала. Признавам, аз съм от тези за които черно бяло без малко червеничко или жълто е почти немислимо. Но ме изкушваш да направя една от последните странички в журнала си именно в такава комбинация :) Да видим дали ще го докарам сватбено или траурно...

Поли Христова каза...

Браво, Софи !И аз съм фен на тази класическа комбинация, която признавам си често разнообразявам с малък цветен акцент за по-лесно преглъщане от страна на околните ,които съм забелязала че не са и големи фенове в областта на картичкотворенето.Досега само веднъж съм осъществила желанието за картичка изцяло в тези цветове и то за кръщене :):):)- което предизвика недоумение в доста хора около мен.

Sophie каза...

Да, наистина е доста нетипична, аз наскоро гледах снимки от сватба в черно и бяло и булката беше в черно-бяла рокля- черна блуза, бяла пола, което разбира се доведе до противоречиви мнения, но си е нестандартно и запомнящо се :)

Sophie каза...

http://www.lovemydress.net/blog/2015/07/black-white-elegant-italian-wedding-black-top-white-skirt.html това е сватбата