Our social:

8 април 2015 г.

Бързо ревю на микс медия продуктите на marabu

Както някои наблюдателни дами от фейсбук-групата за микс медия забелязаха, в магазин Импресия има чисто нова секция "Mix media products”. Сърце юнашко не трае, та днес излезе по-рано от работа и хвана трамвая в посока ул. Кракра. Нямам и аз вяра на картинките и на избора на цветове по снимки и палитри. А тук се очертава доста голямо разнообразие в толкова обичаните от мен “сложни” цветове, дето е трудно да ги определиш към кой спадат (тюркоаз, резида, корал, кадмий и подобни). 
Заснемане на цял екран 8.4.2015 г. 180914.bmp
Държа да кажа, че престоя ми в магазина беше ограничен до 5 минути. Иначе щях да изпадна в тежък фалит. Все пак отидох само за джелатоси. Купих си три броя  спрей бои –220 слънчево жълто  , 255 аквамарин и 005 малина.  Нямам много опит с купешки спрейове – само с тези на dylusions , за които мнението ми е, че са страхотни цветове, но много цапат по ръцете и не са водоустойчиви.
Тези са акрилни, водоразтоворими, но и водоустойчиви. Пробвах ги – пръсках яко с вода и не се размазват грам. Това за мен е важно. Цветовете са една идея по-светли, отколкото ги виждаме в шишето, но горе долу отговарят на палитрата. Не ми остана време да ги пробвам върху гессо, но пръснах на лист бяла хартия, жълтеникава страница в журнала и на платно (canvas). Изводът ми е: супер са. Много лесно и приятно се работи с тях, ярки цветове, не цапат, не се размазват. Цената им също е прилична – 8 лв за 50 мл. Аз съм им фен, определено.
IMG_0765IMG_0762IMG_0760IMG_0759
Другото, което си взех са акварелните пастели на Marabu - Арт пастел Mixed Media Marabu Art сrayon
И то пак заради цветовата палитра – уникални разцветки. Аз избрах 3 за проба – бял гранат и водно зелен. На дясната страница в журнала виждате тях, размазани с мокра кърпичка. Чертите също са от тях, както и печата с нотите – мацах с пастела директно върху печата.  Допадат ми и те, особено като се има предвид колко цвята са….
IMG_0763
Толкова от мен, като за 15 минути. И не ме бийте, моля Усмивка. Толкова е цветно и забавно всичко.
Кат