Our social:

17 април 2015 г.

за сбирките и вдъхновението. И арт журналите.

Връщам се от среща. Спонтанно организирана от Джиджи в групата за микс медия на Картишоците. Оставих ги да ядат и пият и разменят арт-журнали. Снимки няма. Не се сетихме въобще да се щракнем, пък било то  само за да си илюстрираме публикацията.

Този път вместо картички се разменяха тефтери. Преобладаващо червени молескини. Видях страхотни странички – с балони, с пирамиди, с черни котки, с бебешки колички, с хипопотами – някои от тях сте виждали по блоговете на Зара, Джиджи и Рали, но уверявам ви, чувството да ги пипнеш и подържиш в ръцете си е различно. Снимките, колкото и да са добри не могат да пресъздадат емоцията. А такава в журналите има  - при това в големи количества. Признавам си, че отварях отново и отново тефтерите, пипах ги, само дето не ги мирисах ( но другия път мога и това да направя).

Сега съм заредена с нови усещания. С много цветове, идеи, насоки и най-вече вдъхновение. Сърбят ме ръцете да захвърля семейните задължения и да започна поредното голямо мацане. Много е яко като се съберат толкова луди на едно място и всеки споделя за своя начин на работа, за своите любими цветове, материали, шаблони, боички, стилове, надписи. Като поспорим малко, като  си сплетем рогата ( аз с моя разхвърлян, детински подход и Джиджи с нейния внимателен обмислен и съвършен до най-малката подробност стил) като си разменим по усмивка и добра дума се ражда огромно количество позитивна енергия. И като я побутнеш в правилната посока (понякога и с шут) се раждат нови творения. Прекрасни като старите такива.

Зара:

Джиджи:

Рали:

1 comments:

Toni каза...

Еее, изпуснах да видя и пипна журналите на Зара и Рали. Но се радвам че успях да дойда поне за малко :) следващия път и снимков материал да осигурите