Our social:

7 април 2015 г.

Картишок ревю: Stamping' Up! пънчове

Обичайния разговор в чата:
Искам пънч. И то май го искам да е на стампин ъп.
Добре де, хубаво го искаш, но за какво ти е? А и много е скъп, купи си по-добре машина за щанци.
Че те щанците са по-скъпи??? Не мож ме излъга. Не искам машина, искам пънч!
Добре, ама кой – те всичките са им готини, как ще си избереш?
 
Да си призная преди изобщо не бях най-големият фен на пънчовете, вкъщи до скоро аз самата имах точно 5, които използвах значително по-рядко от Биг Шот машината и щанците към нея. Но когато видях и хванах за първи път пънчовете на Stampin' Up!, си помислих- такава здрава машинка не съм виждала от времето, когато бях дете и баба ми имаше от огромните метални перфоратори. Масивни, здрави, малко тежки, но същевременно страшно удобни и практични.
Кръгът е един от класическите на марката, по-долу ви го показвам в изглед от всяка посока, за да добиете по-добра представа за това как изглеждат и как функционират.

clip_image002clip_image004
clip_image006clip_image008
Въпреки че на пазара вече е залято от щанци във всякакви форми и на всякакви цени, все още има хора, които харесват и предпочитат пънчовете, но и от Stampin' Up! не спират да поддържа интереса, като изкарват с всеки каталог по някой нов дизайн. В каталога може да разгледате различните дизайни и да добиете представа а големината на формичката, изображенията там показват реалните размери.
Редом до стандартните форми, може да видим пънчове,  съчетание от елементи, които се сглобяват в едно изображение (сред тях и любимия на много от вас пънч бухал и панделката от пролетния каталог).
clip_image010clip_image012
Други интересни са мини пънчовете и бордюрни пънчове. Първите вървят в комплект, а при вторите освен, че получавате интересен бордюр, често ви се изсипват безброй мини формички, с които да украсите проектите си- например звездички или сърчица.
clip_image014clip_image016
Пънчовете за етикети са също доста често срещани в каталога. Повечето от тях вървят и в комплект с печат.
clip_image018clip_image020

Любителите на цветята и пеперудите също ще останат доволни. Специално при цветята има няколко вида в различен диаметър.

clip_image022clip_image024
И ъглов за снимки.
clip_image026
Споменах за комплекти печати с пънч, и тъй като смятам, че те са едни от особено интересните и по-нестандартни на пазара,  ето и няколко примера:
clip_image028
clip_image030
clip_image032
Пънчовете са големи и по-тежки от стандартните и в първия момент човек си мисли къде и как би могъл да ги съхранява, но истината е, че това не е никакъв проблем. Пънчовете се заключват с копче от долната им страна, така придобиват доста компактна форма и позволяват да бъдат нареждани един върху друг, а благодарение на картинката отстрани намирането на някой определен в купчината става за секунди.
 
clip_image035
И като за финал едно забавно видео


Творческа и усмихната седмица от нас, екипа на Картишоците .