Our social:

27 юли 2014 г.

За ембосинг папките и тяхното приложение

Здравейте,

бях обещала в последния ми пост, където представих новите ми придобивки от Sizzix, че ще се включа с малко повече информация за това как се използват папките за релеф, тъй като след огромната разпродажба се сдобих с доста такива, а самата аз опит с тях честно казано нямам. Твърдо решена, че няма току-така да ги зарежа в кашона под бюрото ми, вече да се похваля използвах 3 от тях в картичките си, които обещавам ще ви покажа в личния ми блог скоро. 
Сега за материалите и техниките, които открих в интернет и ме впечатлиха.

Разбира се като за начало и най-лесно е да правите релефни всякакви цветове и видове хартия, която после да дообработите например с шкурка


може да използвате като материали и

 паус

плат

 метално фолио

 пластмасово фолио

тънко меко дърво
Можем да оцветим хартията, например акварелна, с мастила или боички и след това да и придадем релеф или вече релефната хартия да я обработим с цветове, като за целта използваме например дистрес мастила или  гумен валяк и акрилни бои. Също можем да оцветим части от мотива  или просто да го повторим с брокатено лепило.






А можем и да комбинираме топъл и сух ембосинг, като намажем папката с прозрачно мастило за ембосинг, минем листа в намазаната папка през пресата и след това използваме пудра.


 Тук виждате комбинация от сух и топъл ембосинг с прозрачна пудра

А ето още две техники с мастила и бои, които със сигурност ще събудят интереса ви

Ембосинг с мастила с помощта на гумен валяк




 И изключително интересната техника Gelli Printing, представена ни в блога на Sizzix и как да си направим страхотен албум с нейна помощ.

Надявам се бях полезна. Ще продължавам да ви държа в течение с експериментите ми с папки и какво ново откривам покрай тях, защото това е един съвсем нов свят за мен. :)

И нека отново напомня и аз- още броени дни остават до края на играта ни ''Подарете ни текст''.
Ако все още някой има намерение да ни направи подарък, може да успее да хване последния влак. :)
А от мен, тъй като съм малко далеч да правя големи пратки, а и запасите ми от материали тук привършват, някой от вас ще получи ваучер за две дигитални печатчета от A Day For Daisies.

До нови срещи, 
Sophie








3 comments:

honey_bunny каза...

Ехааааа, супер полезна статийка, Софи! Много ми хареса и научих доста нови техники. Е, моите папки наистина са в кашона под бюрото... :) Мисля, че ти притежаваш един от малкото ми опити за игра с тях. :)))

Елена каза...

Много,много полезна статия. И интересно поднесена, благодаря за споделеното :) И аз ще си поиграя

Цветелина Костова каза...

Признавам си, че от доста време следя и очаквам с интерес всяка нова публикация. Обичам да пробвам нови техники и се уча основно от интернет. Статиите Ви са интересни и много полезни за мен, благодаря!